Submachine 3; hungarian solution


1. Vedd fel a földről a szerkezetet. Ezt mindig figyeld, ezen látod majd, hogy melyik teremben vagy (koordinátákkal, pl 1, -1 vagy -2, 1 stb). Kattints a zöld gombra a falon.

2. Menj jobbra (1,0) és figyeld meg, hol vannak pontok a táblázaton. Az X a 0,0, vagyis az innen balra lévő terem. Ezeken a helyeken kell elforgatnod a karokat. Menj tehát fel egyet, forgasd el. Menj balra, majd ismét balra, mindkettőnél forgasd el. Menj le, itt is forgasd, majd le, itt is van egy kar és megint jobbra az utolsóhoz. Menj fel, majd balra, nyomd meg a gombot.

3. Menj jobbra, majd fel, nyomd meg a szerkezetet és nézd meg a számot. Menj erre a koordinátára. Itt is nyomd meg a gombot és menj az itt megadott koordinátára. Tegyél így, amíg a felső sarokban a koordinátákat mutató szerkezeted tetején minden gomb zöld nem lesz. Ha a szerkezet azt a koordinátát adja meg, ahol épp vagy, akkor nyomd meg még egyszer. Ekkor menj vissza a 0,0-hoz és nyomd meg a gombot.

4. Menj jobbra és fel. Nyomogasd a gombokat és nézd meg, melyik szám nem változik soha. Jegyezd meg a számot és a helyzetét. Menj kettőt balra és ismételd meg ugyanezt. Majd menj le kettőt, onnan pedig jobbra kettőt és mindkét helyen ismételd meg. Ha megvan, akkor menj vissza az összes szerkezethez és állítsd be minden a változó számokon az állandó számokat. Tehát: ha az egyik szerkezeten a bal felső állandó a 2 volt, akkor mindegyik szerkezeten a bal felső a 2 legyen és így tovább. Ha megvan mind, 0,1-nél és 0,-1-nél találsz egy-egy kart, forgasd el őket. Menj 0,0-hoz és nyomd meg a gombot.

5. Menj jobbra, itt látod, hol vannak gombok. Keresd meg valamelyiket és azt látod, körök vannak rajta. A köröknek megfelelő sorrendben kell megnyomni őket. Sorban: 0,2 / -2,-1 / 0,-1 / -1,1 / 2,-1 / 0,-2. Ha megvan, 0,0-nál nyomd meg a gombot.

6. Menj jobbra és nézd meg a táblázaton, merre vannak a pontok. Keresd meg ezeket. Mindnél találsz egy szerkezetet betűkkel. Az a lényeg, hogy állítsd be a betűket úgy, mintha a terem koordinátái lennének. Tehát ha pl a 4,1-nél vagy, akkor a koordináta D,A lesz. Ha mind megvan, 0,0-nál nyomd meg a gombot.

7. Menj jobbra, nézd meg, hol vannak pontok. Keresd meg őket, mindnél találsz egy jelet és egy számot. Ha megvan mind a hat, akkor menj a -1,0-hoz és a számoknak megfelelő sorrendben állítsd be a szerkezeten a jeleket. Nyomd meg a gombot, majd menj jobbra és nyomd meg itt is.

8. Menj le és húzd meg a kart. Menj a 0,1-hez és jegyezd meg, merre dőlnek a vonalak. Menj az 1,-1-hez és állítsd be az első dőlt vonalat: vagy az alsó-felső, vagy az oldalsó rudakra kell kattintani, az a lényeg, hogy a középen az illesztésük úgy álljon, ahogy az első vonalad dőlt. Haladj így jobbra és állítsd be sorban a vonalak dőlését. Ha megvan, 1,1-nél forgasd le a kart, majd 0,0-nál nyomd meg a gombot.

9. Menj jobbra, nézd meg a táblázatot. Jegyezd meg a pontok koordinátáit, majd menj 0,-1-hez és írd be valamelyik koordinátát. Húzd le a gombot, majd menj erre a koordinátára és húzd meg mindkét gombot. Tedd ezt a másik két koordinátával is. Ha megvan, 0,0-mál nyomd meg a gombot.

10. Fent és lent betűket és színeket találsz. A betűk színek kezdőbetűi (az o a narancssárga, az y a sárga, az r a piros, a b a fekete, a g a zöld). Az a lényeg, hogy mindkét szerkezeten csak néhány gombot tudsz változtatni, de ugyanazok a színek szerepeljenek mindkét szerkezeten. Ha megvan, az alsó szerkezet alatt nyomd meg a gombot, majd a 0,0-nál lévő gombot.

11. Menj jobbra és nézd meg a pontokat. Menj kettőt balra és állítsd be ezeket a pontokat itt is. 0,-1-nél forgasd meg a kart, majd 0,0-nál nyomd meg a gombot.

12. Két lehetőséged van itt, a rövidebb: nézd meg a papírt és ez alapján keresd meg a levelet (1,-1). Menj a -12,9-hez és tedd az állványra.

13. A másik lehetőség: Menj a 0,1-hez és a 0,-1-hez. Jegyezd meg, amit látsz. -1,1-nél és 1,1-nél színes csíkokat találsz. Az a lényeg, hogy a betűid színeket jelentettek: az R a piros, a G zöld, a Y sárga, a B kék, a P lila, a W fehér. Nullázd le az alsó gombbal az összes színt és kattints annyiszor az ilyen színű csíkokra, ahányas szám tartozott hozzájuk. Tehát pl RGW=110, akkor a pirosra és zöldre egyszer kell kattintani (a felső gombokkal). Ha megvan, -1,-1-nél és 1,-1-nél forgasd el a karokat, majd 0,0-nél nyomd meg a gombot.

author: Sickestreality